torsdag 8 september 2016

Medicpen

Hej kära läsare.

Just nu sitter jag med en härlig kopp te och tänker skriva ett par rader om utvecklingen på sistone av Medicpen.

Det första som kom ut var:

"Planerar för amerikansk studie under andra halvåret MedicPen planerar för en tremånadersstudie i USA med en budget på cirka 2 miljoner kronor. Målsättningen är att genomföra den innevarande år för att lägga fram rapporten med studiens resultat i början av nästa år. - Vi jobbar hårt på att knyta till oss en stor eller medelstor partner i USA för att kunna få ut våra produkter. Studieresultaten är direkt nödvändiga för att vi ska kunna få igång marknadsföring och försäljning av Medimi på den amerikanska marknaden."

Att komma in på en helt ny marknad för endast 2 miljoner av emissionspengarna tycker jag är väl investerat kapital. Att studien beräknas påbörja detta året är helt fantastiskt och vi kommer att veta att en trigger kommer att komma.

Hur kan vi vara så säkra på detta?

Anledningen till att jag tror på detta är för VD:n Anders har stort förtroende i mina ögon och har alltid uppfyllt de krav som ställs.

Nästa nyhet på tur var:

MedicPen tecknar avtal i Kina (Finwire)

2016-09-06 08:37
 
Ännu en helt ny marknad som är enorm. Kina som har mycket privatkliniker vill ha effektiva lösningar och därför passar produkterna helt perfekt. Att inrikta sig på privata kliniker är ett smart drag, detta eftersom man kommer att få in pengar till företaget!
 
 Följande nyhet var följande:
 

MedicPen för samtal för fullt i USA, förhandlar med fler aktörer i Kina - vd (Finwire)

2016-09-06 13:42
Medicinteknikbolaget MedicPen, som har tagit fram en digital lösning för medicinhantering, stiger på tisdagseftermiddagen efter att bolaget tidigare under dagen meddelat marknaden att man tecknat avtal med klinikkedjan RafflesMedical Group, ett bolag som är baserat i Peking. Det kinesiska bolaget har ett tiotal privatkliniker runt om i det asiatiska landet. Inriktningen är framgångsrika kineser och utländska patienter.

Det svenska och kinesiska bolaget kommer att göra en studie där man testar Medimi med GSM uppkoppling. Målet är att studien skall komma igång i det fjärde kvartalet och att Medimi skall integreras i det kinesiska bolagets patient-/journalsystem. Studien kommer att pågå under tre månader uppger, vd Anders Skarman för Finwire. Därefter står det klart om det kinesiska bolaget vill gå vidare och genomföra en skarp installation.

Han betonar också att det svenska bolaget inte ser några hinder då man dels har nödvändigt patentskydd men även kontroll över det regulatoriska. Något potentiellt ordervärde uppger inte Skarman.

”Parallellt förhandlar vi med ett par kliniker till så det kan bli mer i Kina. Studien med RafflesMedical är viktig för det blir också en viktig referensinstallation för oss”, säger han.

Kina är dock bara ett spår. MedicPen genomför just nu också en studie på mer eller mindre hemmaplan. I danska Bornholm utreder man nämligen användningen av produkten Medimi Smart och det är också första gången som patienter har inkluderats.

”Bornholmstudien är mycket viktig för oss och den löper på så som den skall. Än så länge har vi som vi kommunicerat tidigare gjort funktionstester som har fungerat mycket väl och nu skall vi gå vidare och testa på flera patienter”, säger Skarman.

Företaget är även verksamt i Ungern där man också genomfört en studie.

Steget mot USA är också taget genom att man fått myndighetsgodkännande från FCC, vilket är en myndighet som utfärdar godkännande av sändningstillstånd. Vi har sedan innan både patentskydd och godkännande av FDA.

”Vi arbetar mycket aktivt i USA, men har än så länge inte presenterat något avtal med en stor distributör men samtal pågår för fullt”, säger Anders Skarman. 
 
 
 Jag vet inte vad ni läser där ute tycker men hur mycket mera kan man önska sig från ett företag på så kort tid?

Projekt som testar mot riktiga patienter i Bornholm, USA som vill göra pilotstudie i slutet av året, Kina som tecknar avtal till studie och en medel/stor distributör som väntar runt hörnet.

Jag har sagt det förr, min magkänsla säger att detta kan bli nästa Fingerprint. Att stängningskurs idag blev på 2.00 kr är helt fantastiskt. Vi går mot nya nivåer, och när 2 kr är passerat så kommer högre kurser att ramla in.
 
 Mina förhoppningar är följande:
 
Positiva budskap kring Bornholmsprojekt
Ytterligare studier i Kina för att lära känna sin miljö
Första avtal med USA för ny studie
Uppdatera all dokumentation för produktbroschyren till alla olika språk som ligger i scopet.
Visat intresse från Sverige och Norges kommuner
Åka runt till universitet och berätta om Medicpen, produkterna och digitaliseringen kring sjukvården
Avtal med en stor distributör i USA
Första riktigt stora order kommer
Kursnivåer som i första hand går över 3kr mot 5kr för att sedan nå tvåsiffrigt.


I tidsperspektiv så är dessa mina stolpar som ska inträffa tills slutet av Maj nästa år.
Höga men samtidigt realistiska krav. Det är nu eller aldrig. 

#TroHoppKärlek

//MM


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar