torsdag 22 september 2016

Medicpen & samtal med VD

Godkväll alla läsare.
Nu i veckan var det en på forumet som länkade till Region Skåne och sjukvårdshanteringen.
En av läkarna berättade om hur komplicerad miljön är och att man behöver otroligt många system att arbeta i.

Att systemen inte är bättre när det är 2016 är en katastrof enligt läkaren och jag kan inte annat än att hålla med. Sverige kan spara otroligt mycket pengar genom att digitalisera sjukvården och uppgradera systemen som används.

Jag tog därför tillfället i akt och tog kontakt med Regions Skånes ansvariga och kopplade ihop henne med Anders Skarman som är VD från Medicpen. Fick ett bra samtal med Anders som ingav mig ett lugn och glädje.

Jag har även hjälp till och ringt till SOL projektet och rekommenderade Medicpen efter 15 minuters samtal med projektansvarig. Tror det var 2 veckor sedan jag gjorde det.



Nu finns den nya produkt/företags broschyren på engelska och danska på respektive hemsidan. Detta är för att kunder i USA och Danmark frågat efter detta, så intresset är stort i båda länderna. Detta ger stora förhoppningar på framtiden.

En annan nyhet som kom idag


BORNHOLM
"RØNNE - Region Rådet antog tisdag kväll en budget över tre år sammanlagt skicka 22.700.000. kronor extra till Bornholm sjukhuset i Ronne.
DEL
trycket
Den 1,6 miljoner. kr. är att fortsätta utryckningsfordonet under 2017, säger regionrådsmedlem och ordförande för socialdemokratiska gruppen Laila Lindén (S).
- Dessutom godkände vi regionfullmäktige planer och ekonomi att fortsätta att arbeta på Bornholm sjukhuset som en modell och utveckla sjukhus, där fokus flyttas från produktivitet och ekonomi till den enskilda patientens upplevelse och dra nytta av behandlingen. Det som räknas är vad som ger värde för patienten.
Resultaten kommer att spridas till regionens andra sjukhus - och förmodligen för resten av Danmark på lång sikt.
Utöver de tre miljoner som huvudstadregionen redan har förbundit sig till projektet, vi kom överens om att ytterligare beviljat tillstånd 21.100.000. kr under tre år. 4,7 miljoner. kr. I år 7.750.000. kr. 2017 och 8.650.000. kr. 2018, när utvecklingen är klar och utvärderas, säger Laila Lindén.
Hållas fria för att effektivisera bidrag
Bornholm sjukhus är i motsats till regionens övriga sjukhus också undantagna från den allmänna 2 procent per år för att effektivisera bidrag.
Det beslutades i samma budget som National Hospital Cardiac Department också kopplad till utvecklingsprojekt i utvecklingen av en ny taxa ledningssystem på sjukhus, precis som på Bornholm sjukhus.
- Så på så sätt frigöra en skicklig och berömd specialist avdelningen på Rigshospitalet i Köpenhamn för utveckling, som bygger på Bornholm, betonar Lindén."

Många bollar i luften just nu och en spännande höst/vinter väntar oss.
Jag har stora förhoppningar och det ska bli spännande att se vad kursen står i November då vi har T03 inlösen.

//MM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar