tisdag 19 maj 2020

Omfördelning och nytt inköp

Idag sålde jag av lite Latour under förmiddagen på 170kr för att göra rum för andra köp.
Latour är så pass tungt viktad i min portfölj och till dagens premie känns det som en win-win situation att skala av lite. (Den får gärna fortsätta uppåt)

Jag tror att Latour är en fantastisk investering långsiktigt(vilket den har historiskt visat) och därför ligger den som en av mina kärninnehav men eftersom den gått upp så pass mycket på sistone så känns det sunt att sprida ut risken. Den sänkta utdelningen ger större möjlighet till förvärv som investmentbolag kan ta vara på för att långsiktigt ge oss aktieägare mervärde. Lever man på sina utdelningar idag så kanske det är mindre roligt men då kan man alltid sälja av en andel varje år istället.

Dagens köp: Kojamo (Kurs 16,45 Euro)
Kojamo är en fastighetsutvecklare.

Kojamo har som stratergi mellan 2020-2023 att fokusera på att öka de totala intäkterna för YoY genom Like-For-Like ökning på hyresintäkter och nya investeringar.

Deras tillväxtinvesteringar fördelas på nyutveckling, omvandling av fastigheter till bostadsbruk och förvärv av färdiga bostadsfastigheter.

Man stödjer även tillväxten genom att tjänster digitaliseras och genererar mervärde för kunderna.
Det kommer ligga fokus på att förbättra verksamheten för personalen genom de olika digitala kanalerna.

Vision
Deras vision är att man vill vara toppkandidat inom fastighetsmarknaden och vara ett givet första val för kunderna.

Analys
Jag har tagit till mig feedbacken utav portföljanalysen (Myntaren) och valt att fokusera mera på bostadsutveckling än att ligga för tungt på kontorsidan.

Därför har Kojamo, Vonovia och AvalonBay Communities blivit de valen som ökats upp.

Utdelningspolicy
"Kojamo’s objective is to be a stable dividend payer whose annual dividend payment will be at least 60 per cent of FFO, provided that the Group’s equity ratio is 40 per cent or more and taking account of the company’s financial position. There can be no assurances that dividends will be paid in the future, nor are there any assurances as to the amount of dividends to be paid for a particular year."

Utdelningen ligger på runt 2% i dagsläget.

2 kommentarer:

 1. Ah så du ökade i kojamo, köpte också ett litet knippe igår. Ta inte mina råd för hårt bara. Risken är i alla fall låg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var som vi diskuterade på Discord angående Latours värdering.

   Tycker portföljen formar sig mera och mera mot kvalité. Det bör bli bra långsiktigt.

   Alla råd analyseras innan köp!

   Trevlig kväll!

   Radera