måndag 11 maj 2020

Dagens inköp

Dagens inköp blev en ruggigt stark 5:a.

1. Lockheed Martin
2. Visa
3. Mastercard
4. Microsoft
5. Vonovia


Lockheed Martin är en gigant inom industrisektorn. Tillsammans med General Dynamics så bildar dessa en väldigt stark framkant inom försvar & rymdsektorn. Med Investor som komplement så blir detta en väldigt stabil bas att bygga vidare på.

Bjuder på en härlig bild.
Ska definitivt ska ha en större plats i portföljen. 


"Den globala marknaden för digitala betalningar uppskattades till omkring 3 900 miljarder dollar 2019. Före coronakrisens utbrott spådde det amerikanska konsultbolaget McKinsey att den växer till omkring 8 700 miljarder dollar år 2025. Det är en årlig genomsnittlig tillväxttakt på knappt 14 procent. En ny prognos skulle sannolikt peka på en än snabbare tillväxt."

"Den digitala transformeringen är i en strukturell tillväxt som varit stark under det senaste decenniet.  Marknaden för digitala betalningar har blomstrat på grund av den starka spridningen av internet och en ständigt ökande e-handel. Det är en trend som förväntas fortsätta växa på grund av ökade investeringar när handel lämnar sitt fysiska tillstånd och äntrar internet."

"Det finns många kända namn som Mastercard, Visa och American Express som håller marknaden i ett oligopolgrepp."

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2020/05/06/digitala-betalningar-allt-hetare.html

Både Visa och Mastercard sitter på en väldigt låg direktavkastningen men totalt har dessa bjässar levererat extremt hög kvalité på den totala avkastnigen.

Både Visa & Mastercard visade positiva vibbar med sina rapporter och trots att Corona ställer till det kortsiktigt med transaktioner så sker det en digitalisering som påskyndar alla processer. Strykan med dessa pjäser är att de har råd att köpa upp många startup-bolag som försöker få fotfäste. Sålänge det inte kommer någon helt ny teknik som ersätter dagens betalkort så kommer dessa två giganter att leverera bra resultat. Nu känner jag mig betydligt lugnare när båda ligger i portföljen. Det blev inga stora dippar här men man får tar vara på de chanser man får, trillar de ner ytterligare så ökar jag igen.Microsoft krossar och man förstår varför det är världens största bolag. På sistone har man investerat i datacenters för Italien, Polen och Nya Zeeland. Azure fortsätter att öka och är en kassako utöver det vanliga. Hur länge dröjer det innan vi klättrar över 200$?Vonovia behöver jag öka upp ytterligare i så den befinner sig på topp 10 listan. Ruggigt fint bolag.
Handlas fortfarande till lite rabatt och det är som sagt ovanligt för denna typ av bolag.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Helt rätt. Kvalité kostar men långsiktigt är det en vinnande taktik.

      Radera