fredag 29 januari 2021

Utdelningshöjningar & barnkonto

Lite snabba updates:

Vi har haft trevliga rapporter och även utdelningshöjningar. Kommer inte nämna alla men Microsoft och Apple visade rejäl styrka rapportmässigt och dessa upptar en god nivå utav min portfölj.

Höjda riktkurser trillar in på löpande band men börsen har varit på lite blandat humör under veckan, det öppnar upp lite köplägen i diverse bolag. Tålamod och exekvering enligt plan har gjort att jag ökat upp lite smått under dipparna men sitter fortfarande med majoritet av kassan kvar för månaden. Vill läsa igenom alla rapporterna i detalj under helgen.

Air Products and Chemicals höjde sin utdelning med 11,9% vilket är riktigt fint. Jag gillar att sitta på denna typen av investeringar som får snöbollen att växa sig större och större.

SCA släppte idag en stark rapport och höjer utdelningen från 1,75 till 2 kr (temporärt indragen utdelning sedan tidigare pga Covid)

Mitt primära mål under månaden har varit att dra igång ett barnkonto till min lilla grabb som ska få växa sig stark under många år framöver. Valet landade hos Avanza med ett "Kapitalförsäkring Barn". Jag valde alternativet där jag själv står som ägare på kontot och grabben som förmånstagare, det ger mig möjligheten att kunna överlåta kontot när jag tycker han uppfyller ekonomisk mognad istället för att ge bort det vid 18 års ålder.

Första köpet blev fonden Avanza Zero!

Trevlig fredag på er!

2 kommentarer:

 1. Du har verkligen prickat in bolag med fina höjningar. Avanza Zero är en hygglig start

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket broder! Ja det har varit en väldigt bra start på utdelningarna, får hoppas det håller i sig:-).

   Tackar, grabben fick själv välja. Jag tog fram en fin lista bland fonder och när han signalerade "ouahaaa" så blev det ett köp.

   Tydligt och bra ;)

   Radera