tisdag 5 januari 2021

Exponering mot EV

Dagens spaning går helhjärtat åt mot att ge dig som läsare ett tips kring hur man kan få en god exponering mot  Electric Vehicle "EV".

Omställningen mot elbilar är det nog ingen som missat vid detta laget men det kan vara svårt att hitta en vettig exponering mot branschen utan att behöva sitta med tex Tesla i portföljen. 

För detta ändamål gjorde jag en screening och hittade en bra ETF hos BlackRock.

iShares Electric Vehicles and Driving Technology UCITS ETF

Bland bolagen i ETF:en är det både bolag som är direktkopplade mot biltillverkning men även bolag som på något sätt tillhandahåller en service som är knyten mot utvecklingen. Dvs det är den röda tråden!

Vi kikar in vilka bolag som ingår:


 
 

Tesla ligger som förväntat i toppen med en viktning på sunda 5,27% följt av BYD på 4,10%.

"BYD Company Limited är en privatägd kinesisk tillverkare av bilar och batterier, baserad i Shenzhen, Guangdongprovinsen. Företaget bildades 1995 och är noterat på Hongkongbörsen sedan 2002."

Volvo ligger på 2,34% om man räknar in både klass A & B. 

Sektorfördelningen geografiskt ser ut som följande:


 
 

Den totala avgiften ligger på 0,40% och denna ETF:en ger ingen utdelning till kontot utan allt återinvesteras dvs "Accumulating".

Jag tycker avgiften är klart rimlig för att få en trevlig inriktning mot en het tillväxtbransch utan att behöva sitta med ett enskilt innehav. 

Denna ETF:en lockar mig helt klart!

Du hittar ETF:en hos Avanza här: https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/etf-torg/om-fonden.html/1063852/ishares-elctrc-vehcls-anddrivngtch-ucits-etf-usd-a

Har du märkt av omställningen i din omgivning? 

Fortsatt trevlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar