onsdag 13 januari 2021

Exponering mot diversifierade tillväxtbolag med högt börsvärde i euroområdet

Dagens tips går till en ETF som fokuserar på exponering mot diversifierade tillväxtbolag med högt börsvärde i euroområdet och som har många fina godbitar bland toppen.

Åter igen är det kungen BlackRock som står för ett vinnande recept genom sin ETF "iShares Euro Total Market Growth Large".
 

 

 


 
ASML Holding
"ASML Holding utvecklar, tillverkar och marknadsför halvledarstillverkningsutrustning, speciellt maskiner för produktion av integrerade kretsar. Företaget har sina kunder över hela världen. Företaget grundades 1984 och har sitt huvudkontor i Veldhoven, Holland"
 
LVMH
"LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton är ett franskt holdingbolag inom lyxvaror. Under varumärket omfattas ett flertal globala aktörer inom produktion av vin, kosmetika, parfymer och accessoarer. Exempel på varumärken som går under koncernen inkluderar exempelvis Dom Perignon, Fresh, Guerlain, Christian Dior och Tag Heuer. LVHM är verksamma på en global nivå. Bolagets huvudkontor är beläget i Paris."

SAP
"SAP är ett teknikbolag. Bolaget är idag en utvecklare och leverantör av affärssystem. Störst kompetens återfinns inom området ERP (Enterprise Resource Planning). Kunderna består av större företagskunder och återfinns på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Huvudkontoret är beläget i Walldorf. "

L'Oreal 
"L'oreal är en fransk kosmetikakoncern som utvecklar, patenterar och säljer sina produkter på en global marknad. En stor del i verksamheten består av forskning och utveckling, där L'oreal är en av världens ledande aktörer. Exempel på produkter inkluderar smink, hud- och hårvård. Bolaget grundades ursprungligen 1909 och har sitt huvudkontor i Clichy, Frankrike. "

SCHNEIDER ELECTRIC
"Schneider Electric tillhandahåller elektriska produkter, komponenter och tillbehör. Produktportföljen består exempelvis av säkringar, strömbrytare, spänningstransformatorer och laddare till elbilar. Bolaget säljer sina produkter och tjänster till kunder över hela världen. Schneider Electric grundades 1836 och har sitt huvudkontor i Frankrike."
 
ENEL
"Enel är ett italienskt energibolag. Bolaget framställer och distribuerar elektricitet och gas på en global marknad, med särskild fokus på Europa och Latinamerika. Produktionen sker utifrån flera olika framställning som via vindkraftverk, solceller samt hydroelektroniska plattformer. Enel grundades 1962 och har sitt huvudkontor i Rom."

Övrig ETF information

  • Ombalansering sker halvårsvis och totalkostnaden ligger på 0,40%.
  • Direktavkastningen ligger på 0,98%. Man får utdelning samtidigt som tillväxten ligger i primärt fokus. Bra kombination!
  • Väldigt fina innehav som ligger i toppen där jag gillar ASML & LVMH extra mycket.
  • I ett svep har du fått supergod exponering!

Länk till ETF:en hos Avanza: https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/etf-torg/om-fonden.html/384789/ishares-euro-total-mrkt-gro-lg-ucits-etf-eur-dist

Trevlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar