torsdag 10 december 2020

Exempel på utdelningsportfölj om jag startat idag!

Cibus Nordic Real Estate - Fastighet (SE)
"Cibus Nordic Real Estate är ett investmentbolag inriktade mot fastighets- och livsmedelssektorn. Bolagets strategi är att förvärva, driva och utveckla diverse fastigheter som används av större livsmedelskedjor. Störst verksamhet återfinns inom den finska marknaden, med Norden som växande marknad. Bolaget bildades under 2017 och har sitt huvudkontor i Stockholm."
 
Castellum - Fastighet (SE)
"Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att utveckla fastighetsprojekt runtom större tillväxtregioner. Huvudkontoret ligger i Göteborg."
 
Investor - Investmentbolag (SE)
"Investor är ett investmentbolag. Verksamheten grundades ursprungligen 1916 och bolaget är idag storägare i en rad svenska storbolag inom sektorerna telekom, industri, elektronik samt fordonsindustrin. Investmentbolaget bedriver även verksamhet i USA och Asien. Affärsidén är att skapa långsiktigt god avkastning för aktieägarna genom att äga och utveckla företag med attraktiv värdepotential."
 
Tele2 - Kommunikation (SE)
"Tele2 är verksamma inom telekombranschen. Bolaget är i huvudsak inriktade mot att erbjuda tjänster på den europeiska marknaden, vilket innefattar lösningar inom bredband, fast och mobil telefoni, datanät, kabel-TV och innehållstjänster. Produkterna och tillhörande tjänster riktas huvudsakligen mot SME bolag (Small-to-medium-sized enterprises) men även till privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Stockholm."
 
Axfood - Livsmedel (SE)
"Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och PrisXtra. Bolaget bedriver även partihandel genom Dagab och Axfood Närlivs. Idag står den svenska marknaden för majoriteten av försäljningen. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm."
 
Abbvie - Sjukvård (US)
"Abbvie är ett globalt läkemedelsbolag inriktade mot behandling av svårbehandlade sjukdomar. Bolaget fokuserar på innovationsstrategi med visionen att upptäcka och behandla sjukdomarna mer effektivare, samt att med tiden ta fram och utveckla resistenta läkemedel. Fokusområden ligger främst inom behandling av inflammatoriska led-, hud- och tarmsjukdomar. Abbvie ingick tidigare i Abbott Laboratories men blev en spin-off under 2013. Bolagets huvudkontor ligger i Chicago."
 
Fortum - Energi (FI)
"Fortum är verksamma inom energisektorn. Utöver tillhandahållandet av el erbjuds ett flertal energieffektiva lösningar som värmeoptimering och appar som används för att hålla koll på energiförbrukningen, samt laddarstationer för elbilar. Störst verksamhet återfinns på den nordiska marknaden. Bolaget grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Espoo."
 
Johnson & Johnson - Sjukvård (US) 
"Johnson & Johnson är ett globalt holdingbolag. Inom koncernen bedrivs forskning, utveckling och tillverkning av hälsovårdsprodukter. Idag består utbudet av ett flertal konsumentprodukter som består av hud- och hårvård, samt produkter för vård och omsorg. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika, Asien och Europa. Bolaget grundades ursprungligen 1886 och har sitt huvudkontor i New Brunswick, New Jersey."
 
UPM-Kymmene  - Råvaror (FI)
"UPM-Kymmene är verksamma inom skogsindustrin. Bolaget arbetar idag med utveckling av förnybar träbiomassa och biobränsle. Produktportföljen är bred och inkluderar exempelvis biokemikalier, tryckmaterial, papper, samt timmer. Bolaget har verksamhet på global nivå, med störst närvaro runtom den europeiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Helsingfors."
 
Bank of Nova Scotia - Finans (CA)
"Bank of Nova Scotia tillsammans med dotterbolag är ett bolag inom finansiell service med kontor i Nord- och Sydamerika och Asien. Banken erbjuder ekonomisk rådgivning och lösningar samt dagliga bankprodukter korthantering, check- och sparkonton, investeringar, hypotekslån mm till personer och företag. Banken grundades 1832 och har sitt huvudkontor i Toronto, Kanada."
 
Allianz - Försäkring (GER)
"Allianz är ett globalt tyskt försäkrings- och kapitalförvaltningsbolag. Bolaget grundades år 1890 och är verksamma på en global nivå. Störst marknad är Tyskland, Väst- och Sydeuropa. Huvudkontoret är beläget i Munchen, Tyskland."
 
Texas Instruments - Teknik/IT (US)
"Texas Instruments är ett amerikanskt teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom konstruktion och tillverkning av halvledare som används i diverse elektronikprodukter som miniräknare, kontroller, samt processorer. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Nordamerika och Europa. Bolaget grundades ursprungligen 1930 som Geophysical Service och har sitt huvudkontor i Dallas, Texas. "
 • 12st bolag med bra bredd inom olika branscher
 • Överlag vettig tillväxt
 • Primärt utdelningsfokus (många bolag runt 5%)
 • Geografisk spridning 
 • Bra valutaexponering 
Vilka bolag hade du valt till din portfölj? 

8 kommentarer:

 1. Riktigt grym portfölj!! Tack för tipsen. /LH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för kommentaren. Trevlig kväll.

   Radera
 2. Jag förefaller äga samtliga...utom Allianz... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare NLI, du har många fina innehav i din portfölj! Jag har en förkärlek till Allianz med både pålitliga utdelningar samt deras hybridinriktning med asset manager.

   Trevlig helg!!

   Radera
  2. Många innehav har jag iaf ;) Får ta och kolla in Allianz...även om jag nyss konstaterat att jag inte behöver mer i FINANS. Kanske kan göra en rockad...

   Radera
  3. Ja du borde få utdelningar varje dag? ;) (lyx-problem)

   Inom just finans(försäkring) så tycker jag Allianz är premium. Helt klart mitt första val. Kikar även på att plocka in Sampo som min andra kandidat.

   Finns lite fina yielders i US med fast börjar här. Tar sin lilla tid att läsa in.

   Radera
 3. Tjena!
  På dina utländska aktier, använder du då ett KF konto??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Andersson!
   Ja det stämmer bra. Hanteringen kring källskatten på bästa sätt.

   Trevlig söndag

   Radera