tisdag 15 december 2020

Boostar utdelningsportföljen

Idag klippte jag till på en startposition i två stycken BDC:er (Business Development Company)

De två som jag tycker är vettigast inom klassen är Main Street Capital och Ares Capital. 

Main Street Capital har en yield på 7,8% och ger utdelning månadsvis. Ares Capital har en yield på 9,8% och ger utdelnings kvartalsvis.

Denna investering är som ett brett komplement till portföljen. Många ser symboliken med denna  investering som att tex även komplettera upp sin portfölj med tex silver eller guld.

Mitt mål är att försöka låta BDC uppta max cirka 1-2% utav portföljen. 

Det ska tilläggas att yields över 7% är något jag sällan storinvesterar i utan detta är ett litet kassakomplement som även ger mig en större bredd till en "all weather portfolio". Direkt så ger denna investeringen en bra boost på utdelningarna och kassaflödet som regelbundet trillar in.

Anledning till min entry point just nu är pga att man har sett en återhämtning på marknaden och det känns som ett stabilare köp nu än för några månader sedan. BDC-marknaden tog storstryk, vaccinet kändes avlägset och framtiden var oklar. Jag ser detta som en god risk/gain reward och skulle kursen tryckas ner ytterligare så kommer jag ta in flera småköp.

MAIN handlas till högre än NAV men med en -27% YTD så är det inte konstigt, bolaget är påverkat.

"Main Street Capital är ett specialiserat investmentbolag som erbjuder skräddarsydda finansieringslösningar till mindre och medelstora företag som verkar inom olika branscher."

Ares handlas betydligt bättre mot NAV, har en -12 YTD och är den största BDC:en på marknaden baserat på börsvärdet. 

"Ares Capital är ett investmentbolag för förvaltning. Bolaget strävar efter att generera både inkomst och kapital appreciering genom skuld- och aktieplaceringar genom att främst investera i amerikanska mellanmarknadsbolag. Företaget grundades 2004 och har sitt huvudkontor i New York, USA."

En av de positiva sakerna med Ares Capital är att man gjort en god omställning mot en mera defensiv portfölj vilket också sänker risken.

Bolaget belyser att man har "balanced portfolio", "defensive industries" och "well diversified" vilket är precis det jag letar efter.

"As of September 30, 2020, Ares Capital Corporation’s (“Ares Capital” or “ARCC”) portfolio had a fair value of approximately $14.4 billion, and consisted of 347 portfolio companies backed by 166 different private equity sponsors. Ares Capital has a diversified portfolio in terms of issuer concentration, asset class, industry sector and geographic representation."

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För mera information kring portföljuppdelningen så rekommenderar jag att läsa på deras hemsida: https://www.arescapitalcorp.com/portfolio

Enligt bolagets investeringsmetoder så investerar man i en rad branscher, inriktade på marknadsledande företag med en historia av stabila kassaflöden, visade konkurrensfördelar, identifierbara tillväxtutsikter och erfarna ledningsgrupper. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag vill även passa på att belysa lite risker med investeringscaset som att tex skuldsättningsgraden ligger på cirka 1,1, detta pga COVID-19. BDC får har en skuldsättningsgrad om 2(tidigare regler låg maxtaket på 1) så inom det intervallet är det inga problem men som investerare bör man vara medveten om detta.  Branschen är fortfarande osäker men i osäkra tider så skapas det potentiella bra entries, därav småköp/startposition.

Klimatet är fortfarande inte säkert men återhämtningen är påbörjad när man ser Q3 informationen.

"Net assets per share of $16.48 at Sept. 30, 2020 increased from $15.83 at June 30, 2020." 

Trevlig kväll

2 kommentarer:

  1. Tack för bra inlägg! /LH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket. Kul att du uppskattade det. Trevlig kväll!

      Radera