tisdag 1 juni 2021

Ekonomi i all ära

Tänkte i detta inlägg dela med mig av några egna tips för ett bättre välmående i vardagen.

Min morgonrutin börjar med att jag gör cirka 50 armhävningar för att få en bra start på dagen. På detta sätt så väcker jag igång kroppen och får en bra känsla kring hur den svarar.

Nästa steg är att tillsätta en rejäl laddning vatten för att fylla upp depån efter en natts sömn. 

Innan jag åker iväg till jobbet så ställer jag mig framför spegeln och gör mitt största leende och bjuder på ett skratt för mig själv. Detta är ett helt suveränt sätt att få in ett mindset att "idag är en bra dag och jag känner mig lycklig".

Träningsmässigt försöker jag få in någon form av aktivitet varje dag för att säkerställa att jag fått min dagliga dos utav aktivering. Majoriteten av mina pass består utav löpning och gym av något slag. Vilopulsen var igår nere på 36 men jag ligger i regel någonstans mellan 36-41. 

Jag trivs helt suveränt med mitt jobb, det är en fröjd att få arbeta hårt och känna att man bidrar.

Matmässigt försöker jag äta hälsosamt i kombination med några cheat-meals på väl valda tillfällen. Jag tycker om matlagning och gillar att skapa rätter från grunden.

Ungefär var tredje dag försöker jag lägga in en 25 minuters rutin att göra en form av förebyggande rehab/stretch för ryggen/core då jag arbetar inom IT och vill hålla länge kroppsmässigt.

Min kvällsrutin består igen utav att ge mig ett stort leende, ett skratt och att jag gör en stretch/rotationer för axlar/traps innan jag lägger mig. 

Att ha en sund ekonomi och ekonomiskt tänk bidrar till trygghet i vardagen, men det är i kombination med hälsa, träning, välmående, familj, vänner, jobb och intressen som ramar in allt. 

Det jag vill att du ska ta med dig genom detta inlägg är att du kan bjuda dig själv på ett leende ikväll, lycka smittar av sig!

4 kommentarer:

 1. Suveräna tankar. Jag bjuder på ett leende! /LG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Kul att du bjuder på det :)
   Trevlig kväll

   Radera
 2. Ja du verkar vara i bra form. Själv brukar jag ha vilopuls runt 60, men då är jag nog äldre än dig och några kilo tyngre (117) och lite sämre aerob förmåga... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack NLI, jag gör mitt bästa för att hålla både välmående och ekonomi i balans :)

   Det är också bra! Som du säger är det fler faktorer som påverkar, jag är under 35!

   Trevlig kväll buddy!

   Radera