fredag 9 april 2021

Senaste köpen

Fortsättningen för djurläkemedel och dess bransch förväntas överlag fortsätta starkt. Mäklarfirman Guggenheim estimerar att djurläkemedel väntas öka med 8,5% under första kvartalet, efter analyser av intäkter hos olika veterinärkliniker. Inom webbtrafik för djurprodukter uppges Chewy representera över 50%.

Det har blivit uppenbart att djurägare lägger mer och mer pengar på sina älskade familjemedlemmar. Chewy & Swedencare är min kombination utav bolag som jag tror kommer fortsätta med en stark tillväxt. En fortsatt utdragen Covid-situation förväntas fortsätta gynna branschen.

En annat bolag jag vill vara långsiktig ägare i är Nibe Industrier som jag tycker är ett fantastiskt bolag. En urstark produktserie där man även sitter på inriktning inom solpaneler. Bolagets trackrecord är enastående och i dagens notifiering ser vi att Berenberg inleder köprekommendation där man belyser att Nibe fått mera uppmärksamhet internationellt med riktkurs på 360 kr. Analysen pekar på att klimatutsläppsreducering av byggnader är en nyckel för att minska utsläppen i samhället. Där pekar man på att Nibe är den bästa kandidaten som finns tillgängligt för publika investerare. En genomsnittlig ebit-tillväxt om 16% prognostiseras för de kommande 4 åren, inkluderat både organisk och förvärvsdriven tillväxt.

Nibe har alltid varit ett bolag som jag har haft ögonen på men sagt "det är för dyrt", jag tog min första position väldigt sent men kom in på 250 kr, nu står kursen på 296,30 kr. Jag kommer fortsätta att öka upp i små positioner.

SCA, Europas största privata skogsinnehav, ger mig en god exponering mot skog överlag. De gynnas utav en stark ekonomi inom bland annat kraftliner med växande e-handel som driver på efterfrågan. Skogsexponering är något jag definitivt förespråkar och därför vill jag sakta men säkert fortsätta öka upp min allväders portfölj.

Investor är min baspjäs och är fortfarande ett av få investmentbolag som handlas till rimliga nivåer och därför känns det naturligt att fortsätta öka upp. Det ger mig även ytterligare exponering mot EQT som  jag tycker är fantastisk (EQT upptar cirka 3,6% totalt utav min portfölj).

Med andra ord landade mina köp under veckan på:

 • Swedencare (Sjukvård)
 • Nibe Industrier (Industri)
 • SCA (Råvaror)
 • Investor (Investmentbolag)

6 kommentarer:

 1. Stadiga inköp. Hade hoppats att nibe skulle falla mer i ESG-sättningen men den visade styrka. Tar nog in ett knippe framöver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Broder! Ja Nibe har visat styrka genom en lång tid. Låter klokt!

   Trevlig helg.

   Radera
 2. Bra köp Dennis, lycka till !! Det behöver man alltid...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack NLI x2 :-). Det är så sant som det är sagt!
   Trevlig helg utdelningsmaskinen!

   Radera
 3. Angående att Nibe är "bästa kandidaten som finns tillgänglig för publika investerare", har du tittat något på EcoClime?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej B F. Det har jag inte, tack för tipset. Ska kika in den.

   Trevlig kväll

   Radera