onsdag 11 maj 2022

Välkommen till verkligheten

2021 var ett historiskt år där det var sanslösa uppgångar som man sällan har skådat. Att värderingarna helt plötsligt inte betydde något gjorde mig själv orolig. Du kunde tävla mot en pilkastande apa och få en tuff match då i princip allt gick uppåt.

Warren Buffett blev i princip utskrattad av många investerare eftersom han "underpresterade" med sin värdebaserade filosofi medans övriga var upp mycket mera (aka Cathie Woods). Att köpa renodlad tillväxt utan någon form utav substans är för mig ren galenskap och jag förstår inte varför många slängde sig på köpknappen oavsett vad underliggande parametrar visade.

Vissa bolag ligger -70% / -80% just nu och det är stora tapp att ta igen. 

Nya investerare får lära sig en tuff läxa men någonstans behöver man komma tillbaka till Jorden igen och inse att börsen både går upp och ner. 

Min personliga åsikt är att försöka ha en bred mix som trivs i olika miljöer för att på så sätt klara av dessa typer av år som blir tuffare. 

Dividend Growth Investing känns så himla rätt för mig och jag tycker bolag som Lockheed Martin och tex Merck är perfekta pjäser som står emot det mesta. De kanske inte kommer överprestera varje år men man vet vad man köper och kan sova gott om natten.

Jag tycker många innehav har tappat rejäla nivåer och det dyker upp väldigt lockande köplägen. Jag kommer fortsätta att köpa regelbundet  via månadsbasis och återinvestera mina utdelningar. 

Snöbollen är verkligen i rullning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar