torsdag 25 juni 2020

Dagens inköp

Idag fyllde jag på i kvalité.

- Microsoft
- Novo Nordisk
- Investor
- Tin Ny Teknik

Microsoft har klättrat upp logiskt och nosar på 200 dollar nivån. Dagens prisnivå är givetvis hög men jag tror att man kommer fortsätta att leverera grymt bra resultat i kommande rapport(er).

Man har en otroligt stark vallgrav om man jämför med andra tech-jättar och detta är en av anledningarna till varför detta är ett av minsta största innehav. I år är man upp cirka 27% och 1 år 45% så det är ruggigt starka siffror samtidigt som jag har stora förväntningar på högre nivåer.

Man släppte även nyheten att man förvärvar CyberX för att stärka Azure IoT säkerhetsområde vilket ligger helt i linje men vilka typer av investeringar man är ute efter.

Detta går hand i hand med mina ETF:er Automation/Robotics, Digitalisation och Digital Security.

Argus kom med en ny höjd riktkurs på 235 dollar vilket absolut inte skulle förvåna mig.

Novo Nordisk har en kanonbra pipeline och har en bra tydlig strategi framåt där man även breddar sig ytterligare, vilket gör de ännu bättre rustade för framtiden. Utöver detta expanderar man även genom förvärv. Logiskt att detta innehav platsar på topp 5 listan.

Investor köpte jag för utdelningen som trillade in på kontot och det känns helt rätt. Investor har långsiktigt gett väldigt bra resultat och ger en väldigt god exponering. Grundsten!

Tin Ny Teknik är en av fonderna som gått ruggigt starkt detta året och har levererat cirka 24%. Även här får jag indirekt access till Novo Nordisk men även till typer av bolag som jag inte direktinvesterar i.

2 kommentarer:

 1. Det doftar AAA från inköpen. Hur mycket tech har du du nu?

  Återinvesterade Investor jag med, ökade också i Tin Ny Teknik

  SvaraRadera
  Svar
  1. AAA!

   Beror lite på hur man räknar i de olika kategorierna(tex ink or exl fin-tech) men skulle säga cirka 17% ink ETF:erna

   Där Microsoft & Texas Instruments och ADP toppar listan.

   Låter som väldigt bra köp, ljuv musik i mina öron!

   Radera