onsdag 25 mars 2020

Geni eller galenskap?

Ja, inlägget är inriktat mot EPR Properties.
EPR har gått upp 94% på 1 vecka. Jag tackar för detta!


Den handlades i början på veckan mellan 30-36% i DA. Det är givetvis en sanning med modifikation då businessen tar stryk pga coronatiderna men REIT måste följa sin modell och betala ut cash.

Lite utsaxad info från EPR(corona) som kom igår:

”Vi har förmågan att motstå situationen som vi för närvarande ser på den, med tanke på bolagets starka balansräkning och likviditetsposition, inklusive en försiktighetsdragning på vår kreditgräns. Som svar på marknadsförskjutningen av vårt aktiekurs har vår styrelse godkänt ett begränsat återköpsprogram för aktier som vi selektivt kommer att distribuera samtidigt som vi överväger vår likviditetsposition. Genom att sätta en paus på förvärv och utveckling fokuserar vi intensivt på att maximera vår ekonomiska flexibilitet och kapacitet tills vi har bättre synlighet för djupet och varaktigheten i denna situation. ”

"Stark likviditetsposition - Från och med den 24 mars 2020 hade företaget kontanter på cirka 1,25 miljarder dollar inklusive 750 miljoner dollar lånade av företaget den 20 mars 2020 under sin Revolving Credit Facility som en försiktighetsåtgärd för att öka sin kontantposition och bevara finansiell flexibilitet med tanke på den nuvarande osäkerheten på de globala marknaderna."

"Program för återköp av aktier - Idag tillkännagav företaget att dess styrelse ("styrelsen") godkände ett begränsat program för återköp av aktier som svar på den extraordinära förskjutningen av bolagets aktiekurs. Företaget kan återköpa upp till 150 miljoner dollar av företagets gemensamma aktier, men är inte skyldigt att återköpa ett minimumantal gemensamma aktier. Programmet för återköp av aktier är planerat att löpa ut den 31 december 2020, såvida inte förlängning eller tidigare avslutats av styrelsen." 

Silvers drog slutsatsen: ”Trots den nuvarande miljön fortsätter vi att tro på de långsiktiga fördelarna med vår portfölj och vår strategi. När landet väl har uppstått från denna pandemi tror vi att efterfrågan på underhållning utanför hemmet kommer att vara starkare än någonsin, när människor åter engagerar sig, umgås och njuter av de upplevelser som våra fastigheter erbjuder. ”


Man ser att EPR har en mängd olika inriktningar:
- Theaters
- Gaming
- Attractions
- Eat & Play
- Ski
- Cultural
- Fitness & Wellness
- Live Venues
- Experiential Lodging

Som sagt detta är en extremt stor chansning för tillfället men just dessa typer av aktiviteter kommer vara det som människor brinner för att få göra efter corona-restriktionerna släpper. 
Den stora frågan är givetvis hur länge kommer detta att pågå? Ingen som vet! 

Därför kan detta vara once in a lifetime möjlighet efter tapp på 60-80% utav företagets värde på kort tid och det skulle komma en vändning men det finns även risk att detta pågår under en längre tid och då kan kursen pressas ner ytterligare. I mina ögon en högintressant chansning!3 kommentarer:

 1. LADR är upp 93% idag precis NU. Kan inte påstå att jag känner mig som något geni ändå....;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å nyss +164%. Bergis är den ner till -18% innan kvällen är över :)

   Ser det hela som ett tecken på hur enormt osäker marknaderna är just nu.

   Radera
  2. Ja LADR är upp sjukt mycket idag. :)

   Är man duktig på att hitta ingångar så kan det bli en riktigt bra affär. Köpte du något på "botten" innan dagens ökning?

   Trevlig kväll!

   Radera