tisdag 18 februari 2020

Nytt inköp!

Idag plockade jag in T. Rowe Price Group (Ticker: TROW)

"T. Rowe Price är ett globalt investmentbolag. Bolaget är inriktade mot kapitalförvaltning, pensionslösningar, kontohantering samt mot nyinvesteringar runtom den globala marknaden. Tjänsterna inriktar sig huvudsakligen mot större företag och institutioner. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika, Europa och Mellanöstern. Bolaget grundades under 1937 och har sitt huvudkontor i Baltimore, Maryland."


Man har kontor på följande platser:



Den 13 februari höjdes utdelningen med 18,42%(väldigt imponerande) och man sitter på en 5 year CAGR på 12,10%.

Utdelningen har höjts 34 år i följd. 

DA ligger på cirka 2,62%.

Payout ratio: 40%

Företaget använder grundläggande och kvantitativ analys för att skapa och hantera ett brett utbud av aktie och obligationsfonder. Dessa har då historiskt slagit index och genom detta lockat till sig investerare för att få tillgång till ett stort inflöde av investerarkapital.

Då man tjänar majoritet av sina pengar genom investeringsrådgivning(active equity) så kan det vara smart att ha ett komplement till denna aktie, tex BlackRock som kör betydligt större andel av "passive equity"& "passive - fixed income".

På detta sätt får man det bästa utav två världar från två stycken jättar på marknaden.

Jag gillar investmentbolag överlag, de har stor kompetens och personalen är otroligt viktig. Att kunna ha ett bra trackrecord leverera över lång tid är viktiga faktorer för trovärdigheten.

Om vi kikar på motsatt sida så handlas den nu till högre P/E än medianen för sektorn och man ligger runt ATH nivå. Många trender pekar mot billiga indexalternativ hos investerare.
Jag väljer trots dessa faktorer att gå in för att lånsiktigt öka på mig i både BLK och TROW för att få exponeringen globalt mot båda världar.
 
Att hitta aktier som kan ge över 2,5 % DA med en tvåsiffrig CAGR är ljuv musik i mina öron.
Man får vara beredd på att det kan bli mindre, allt handlar givetvis om vad man klarar av leverera men så är det för alla aktier.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar