onsdag 29 augusti 2018

Omfördelning i portfölj, sålt och köpt!

Idag tog jag beslutet att sälja av två stycken av mina innehav. Dels var det Saltängen Property Invest som hyr ut sina lokaler till ICA.
ICA kommer i samband med omställningen till E-handel att öppna upp egna fastigheter för detta. Därför blir jag väldigt tveksam till Saltängen, ser det som en risk och det vill jag undvika. Tillväxten medans jag haft dom har varit svag(cirka 5% upp) men utdelningarna har trillat in per kvartal.

Det andra innehavet jag sålde av var Arkelius Pref. Detta gjorde jag för att jag vill omfördela och vikta ner preffarna samtidigt som jag ser tillväxtcase som jag vill gå in i.

Jag har köpt in mig i Bravida Holding, Coor Service Managment holding. Två riktigt bra stabila innehav som befinner sig på starka nivåer.

Bravida ligger på blygsamma 2,22 % i utdelningen men samtidigt så ökar utdelningen varje år samtidigt som verksamheten och totalen växter mycket starkare än mina 6% preffar utan någon direkt tillväxt.

Coor ligger för stunden på cirka 5,41% men där är bonusutdelningarna inräknade. Man kan se att detta dock är en tydlig trend från Coor att dela ut, inte bara en tillfällighet för detta året. Även här kan man se stark tillväxt i totalen och att utdelningarna höjs.

Förutom detta har jag även fyllt på extra i Castellum och XACT Högutdelande.

Känner mig nöjd över denna omfördelningen.


2 kommentarer:

 1. Tycker du gjort en sund omfördelning. Du har sänkt risken och fått tillväxt dessutom.

  Med vänlig hälsning
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Ja det känns betydligt bättre när man hittat case som man vill gå in i. Ibland är det nyttigt att göra mindre ändringar.

   Radera