torsdag 29 mars 2018

Utveckling av utdelningarna

Det blir extra roligt när man jämför utvecklingen av sina utdelningar år mot år. Jag har tagit en jämförelse från Avanza. Man kan tydligt se att redan till Mars detta året så har jag presterat bättre mot de andra åren.
Jag har haft lite utdelningsaktier sedan tidigare men aldrig riktigt kört hårt på det.  Detta året sätter grunden och så har jag det att jämföra med nästa år. Blir väldigt spännande att se detta.

Jag har fått utdelning från Axfood, Castellum, Swedbank, Handelsbanken, Johnson & Johnson och Realty income. Dessa har gett bra utdelningar som jag återinvesterat in i aktierna igen. Det är en bra känsla när man ser hur antalet aktier blir flera och flera. Har man stabila aktier som ökar sin utdelning nästa år så kommer detta ge en väldigt stark effekt till utdelningarna.

Börsen har överlag varit lite orolig än så länge på detta året. Det som känns bra i dessa lägen är att när man är långsiktig. Detta gör att ett dåligt börsår inte slår lika hårt.

Det är på detta sättet som det är klokt att sprida sina risker och inte sitta för tungt i enskilda aktier.
Jag har även öppnat ett nytt ISK konto där jag lägger småbolag. Har fyllt på mig lite i Medicpen då jag tror på deras produkt och framtiden är onekligen spännande med både upphandlingar i Danmark och ett väntande resultat om Norge.

Min investeringsteknik har blivit att jag gått bort från det klassiska att köpa aktier i samband med löning, utan håller hellre på pengarna och köper vid bra tillfällen under månaden. ( Det dyker alltid upp några bra köplägen )

Här nedanför kommer utvecklingen mellan 2016, 2017 och 2018 (Januari - Mars )2 kommentarer:

  1. Härligt utveckling Dennis!

    SvaraRadera
  2. Tack Myntaren! Det har gått väldigt bra med portföljen detta året. Utvecklingen ligger på över 13% just nu. Hur går det för dig ?

    SvaraRadera