söndag 14 augusti 2016

Parans Solar Lightning

"Tänk vanligt solljus först och artificiellt när det väl behövs!"

Parans erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom ett system som fångar in och leder vidare solens strålar. Konceptet är: mottagare på utsidan, kablar som transporterar ljuset genom fastigheten och armatur som sprider det naturliga ljuset på insidan. Parans SP3 är den tredje generationen av Parans-systemet och består av mottagare och optisk fiberkabel.
Med det nya SP4 systemet kan man leda solljuset hela 30 våningar ner i byggnader och detta öppnar upp för en helt ny marknad i framtiden. Fokuserade områden är USA, Norden och Förenade Arabemiraten. 

Med globala aktörer som Coca-Cola i Spanien, Volvo i Sverige, Google USA, Nike Belgien, Danske Bank, Ikea, Lunds universitet, regeringsbyggnad i Malaysia, Skanska osv så finns potentialen.
Över 500 SP3 system har sålts world wide och med det nya systemet så öppnas en ny spelplan.
För nybygge av stora hotellkedjor som vill bli miljöcertifierade och öka sina stjärnor så känns det som ett solklart val.

Får man nu in foten i Dubai efter RetrofitTech Conferance mässan så ser jag inget stopp.
Att Google & Nike blev först ut med två pilotinstallationer av det nya systemet ger väldigt bra PR. Både eventuella "follow-up order" samt att flera andra företag investerar.

Vi har en rapport i närtid som kommer förmodligen visa lite sämre siffror eftersom försäljningen av de nya systemen inte tagit fart än. Dock fick man in cirka 14 miljoner vid överteckningen av företrädesemissionen, det var en teckningsgrad på 253%. Det vill säga, det är fler än jag som ser potentialen.
Aktien gick upp 160% efter Googles pilotsytem och cirka 45% upp efter Nikes pilotsystem. Vad kommer hända när en "riktig" order släpps, där nya snittpriset ligger 10 gånger högre än SP3:an.
200.000 - 300.000 vs 2-3 miljoner.
Tekniken som de använder är patenterad med.
Gå gärna in på http://www.parans.com/usecases.cfm
Kika igenom hur paransljuset kan vara inom vården, utbildning samt i kontors miljö.
//MM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar