onsdag 11 december 2019

Skanska säljer kontorsfastighet & jag ökar upp!

"Skanska har sålt en andel om 90 procent av en kontorsfastighet i Houston, Texas för motsvarande cirka 3,5 miljarder kronor.
Det framgår av ett pressmeddelande. 

Den aktuella fastigheten, Bank of America Tower, började Skanska bygga under det andra kvartalet 2017. Byggandet avslutades under det andra kvartalet i år. 

Köpare är Beacon Capital Partners och försäljningen kommer att bokföras av Skanska USA Commercial Development under det fjärde kvartalet 2019. 

"Vi är väldigt nöjda med den här affären. Vi kommenterar inte vinstnivån i enskilda projekt, men försäljningen överträffade våra interna förväntningar. 
Vår investering blev lägre än vad vi uppskattade från start då försäljningspriset avspeglar att köparen tar över ansvaret för återstående investeringar, främst hyresgästanpassningar", skriver Andreas Joons, pressekreterare på Skanska, i ett mejl till Direkt.

Skanska har tidigare angett en investeringssumma om 360 miljoner dollar för projektet, rapporterar Dagens Industri."

Skanska har levererat väldigt bra detta året och man verkar börja få ordning på många av sina förlustprojekt vilket syns i kassan.  Jag tror på branschen långsiktigt och tycker att Skanska känns rikigt vettigt på denna nivån.

Man kan absolut förvänta sig en fin utdelningshöjning till April 2020.

För 2019 hade man följande utdelningspolicy: "Styrelsens bedömning är att Skanska AB har kapacitet att dela ut 40–70 procent av årets resultat till aktieägarna, förutsatt att bolagets finansiella situation i sin helhet är stabil och tillfredställande"

Jag ökade på ytterligare idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar