tisdag 4 juni 2019

Nya inköp!

Idag är det strålande solsken och man njuter verkligen av att sommaren äntligen är här.
Passade på att öka upp i Swedbank och köpte Klövern.

Swedbank är på väldigt lång sikt och jag tror att man kommer hämta tillbaka sig. Mycket beror givetvis på vad som händer med USA. Detta blir en liten chans-investering men hoppas som sagt att den stabiliserar sig på sikt. Med en DA på över 10% så är det ju givetvis lockande. Många tror att man kommer landa på cirka 12 kr i utdelning från nuvarande 14,20 och det innebär fortfarande en fin DA på 8,8 %. De har ju som sagt en utdelningspolicy på 75% och Q1 var bra, blir intressant att se hur Q2 svarar.

Har varit sugen på klövern ett bra tag men har endast ägt preffen som ses som en "evighets-preff" med inlösen på 500kr till cirka 6% DA.

Klövern har gått väldigt starkt och är upp cirka 30% på ett år. Jag handlar hellre företag som visar styrka än att försöka hitta för många turn-around cases. (som Swedbank)

De delar ut 4 gånger per år med en DA på cirka 3,25%.

De äger fastigheter i Malmö, Köpenhamn, Stockholm, Göteborg, Halmstad, Karlstad och även nu New York med sitt senaste köp. De har ett stabilt förvaltningsresulta och ökat fastighetsvärde. Ser detta som ett komplement till mina Castellum och Hemfosa. Överlag så visar det sig att fastighet presentar bra på sikt, cirka 21% upp i snitt per år enligt BAM.

Med detta så höjer jag upp utdelningen och även 4st nya utdelningar som trillar in.

Trevlig kväll!2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera