måndag 12 november 2018

Nygammal inköp och hävstång

Hej kära läsare!
Nu är det såhär att Akelius Residental Pref är tillbaka i portföljen. Har viktat upp portföljen endel och därför kändes det naturligt att den skulle åka tillbaka. 4st nya härliga utdelningar att vänta!

Jag har mera och mera börjat snegla kring belåning och att kunna få en hävstång på mitt sparande. Med Avanzas superlån så kan man få en räntefri kredit upp till 50.000kr (0,00%) och det tycker jag är ett fantastiskt erbjudande. De baserar vad du får låna efter dina innehav som klassas för superlånet. Dessa är markerade med ett grön "S" jämte namnet och du kan se det under aktiens information.

Att kunna ha cirka 10% belåning tycker jag är sunt för att kunna få upp utdelningarna. Detta är ju givetvis inte för alla men har man en sund inställning till sin ekonomi så tycker jag definitivt att det är en god idé. Speciellt när det går att få för 0,00 %.

Detta ger mig ytterligare en bättre chans att kunna nå mitt mål inför nästa år. Jag tror det är många som kan vara negativt inställda till att sitta på en belåning men sålänge det är en sund del så ser jag inte så mycket risk. Se till att ha en god spridning och välj innehav som du tror på.

Sitter du själv med någon belåning? Vad är din egna inställning till det?

Mvh Dennis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar